Sinds 1998 is er in de Arbo-wet een artikel opgenomen: "Richtlijn Arbeidsmiddelen:. Hierdoor is het periodiek keuren van machines en apparaten wettelijk verplicht geworden.

Elke werkgever moet volgens de Arbo-wet beschikken over veilig materieel. Wij zijn als bedrijf VCA* 2008/5.1 gecertificeerd om machines VA-keur te keuren. VA-keur is een veiligheidskeuring voor arbeidsmiddelen /machines. Deze keuring wordt uitgevoerd door mechanisatiebedrijven, die aangesloten zijn bij Fedecom*.

Het VA-keur is een combinatie van het COM-Keur en VEBIT keur. Door de sterke elementen van COM-Keur en VEBIT keur in het nieuwe VA-keur te combineren ontstaat een kwalitatief hoogstaande en betrouwbare veiligheidskeuring. Met VCA-certificering vooraf en een steekproefcontrole achteraf biedt VA-Keur een zeer complete en onafhankelijke keuring. Alle machines die Almat levert kunnen op uw verzoek worden voorzien van VA-keur. 

Wanneer uw machine niet is gekeurd, kunt u een boete krijgen. (Normbedrag € 900,- per machine) Daarnaast kunnen verzekeringsmaatschappijen het ontbreken van een keuringsrapport aangrijpen om aansprakelijkheid af te wijzen.

* Fedecom is de branchevereniging voor bedrijven in de Landbouwtechniek, Veehouderijtechniek, Groentechniek, Tuinbouwtechniek en Industrie & Intern transport. Fedecom behartigt de belangen van zo’n 900 fabrikanten, importeurs en dealerbedrijven in Nederland met circa 15.000 medewerkers. Fedecom levert haar leden toegevoegde waarde door te werken aan specifieke prioriteiten, zoals opleidingen voor medewerkers en ondernemers, kwaliteitsborging arbeidsmiddelen, markt- en sector-informatie, promotie middels beurzen en internationalisatie.Nijenhuis logo

Contact

Openingstijden

  • Maandag t/m vrijdag: 08:00 - 12:30 en 13:00 - 17:00 uur
  • Zaterdag: 08:00 - 12:30 uur
  • Zondag: gesloten

Log in

create an account